سیناپرس خبرگزاری علمی و فرهنگی

با پیگیری ما، در اخبار علمی و فرهنگی ایران و جهان به روز شوید

سیناپرس خبرگزاری علمی و فرهنگی

با پیگیری ما، در اخبار علمی و فرهنگی ایران و جهان به روز شوید

سیناپرس خبرگزاری علمی و فرهنگی

خبرگزاری علم و فرهنگ (سینا پرس) با نشانی اینترنتی sinapress.ir در تاریخ 16 مرداد 1393 همزمان با سی و چهارمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی باهدف ارتقای سطح خبررسانی علمی، اطلاع‌رسانی پیشرفت‌های علمی و رویدادهای علم، فناوری و سلامت در کشور، معرفی پیشرفت‌های علمی، اطلاع‌رسانی مهم‌ترین رویدادهای حوزه علم، فناوری و سلامت در جهان و معرفی چهره‌ها و رویدادها برجسته و مهم علم ایران و جهان به مخاطبان، کار خود را آغاز کرد.

پیوندهای روزانه

آغاز به کار بزرگترین صفحه خورشیدی شناور جهان

| شنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۵۵ ب.ظ
آغاز به کار بزرگترین صفحه خورشیدی شناور جهان

سیناپرس: بزرگترین نیروگاه خورشیدی شناور در جهان به تازگی در کشور چین مورد استفاده قرار گرفته و به شبکه برق این کشور متصل شد. این نیروگاه روی دریاچه ای واقع در یک معدن متروکه زغال سنگ در نزدیکی شهر هواینان قرار دارد.

بزرگترین نیروگاه شناور تولید برق از انرژی خورشیدی در جهان، در کشور چین آغاز به کار کرد. این نیروگاه توسط شرکت Sungrow یکی از بزرگترین شرکت های چین در زمینه تولید صفحات خورشیدی ساخته شده است. این شرکت از تولید کنندگان فناوری  PV inverter systems بوده و نیروگاه تازه تاسیس فوق دارای ظرفیت 40 مگا وات است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در این رابطه، صفحات خورشیدی فوق الذکر در آب هائی با عمق 4 تا 10 متر مستقر بوده و به طور موفقیت آمیزی به شبکه برق هواینان متصل شده است.

بزرگترین نیروگاه خورشیدی شناور جهان توسط شرکت Sungrow یکی از بزرگترین شرکت های چین در زمینه تولید صفحات خورشیدی ساخته شده است. این شرکت از تولید کنندگان فناوری  PV inverter systems بوده و نیروگاه تازه تاسیس فوق دارای ظرفیت 40 مگا وات است. صفحات خورشیدی فوق الذکر در آب هائی با عمق 4 تا 10 متر مستقر بوده و به طور موفقیت آمیزی به شبکه برق هواینان متصل شده است.

دلیل استفاده از این منطقه برای ساخت نیروگاه شناور، وجود یک معدن قدیمی زغال سنگ در آن است که سبب آلوده شدن آب این منطقه و غیر قابل استفاده بودن آن شده است. گفتنی است به وجود آمدن دریاچه فوق نیز بر اثر فعالیت معدن زغال سنگ فوق الذکر بوده و به مرور زمان در پی استخراج معدن و حفر زمین، در این محل حفره ای بزرگ به وجود آمده است که توسط آب باران پر شده و تشکیل دریاچه داده است.

استفاده از این منطقه برای تعبیه نیروگاه خورشیدی شناور، یک ایده خلاقانه و بسیار مقرون به صرفه محسوب می شود زیرا علاوه بر بی مصرف بودن زمین های اطراف و آب این دریاچه در کشاورزی و سایر صنایع، وجود آب در اطراف پنل های فوق سبب خنک شدن طبیعی سیستم های طراحی شده و محیط اطراف آن می شود که این موضوع سبب کاهش خسارت های بلند مدت طبیعی و سیستم ها موجود می شود.

از سوی دیگر این محوطه غیر مسکونی بوده و فاقد تراکم جمعیت است که خود این موضوع در کشور پر جمعیت چین؛ بسیار با اهمیت تلقی شده و یافتن فضاهای مفید و به دور از تردد برای ساخت چنین نیروگاه هایی نیازمند مطالعه و بررسی فراوانی است. در حال حاضر چین دارای بیش از 100 شهر با جمعیت بالای  یک میلیون نفر است که این موضوع خود نشان دهنده اهمیت ساخت و استفاده از نیروگاه های مبتنی بر سوخت های پاک است.

علاوه بر موارد فوق الذکر، این نیروگاه خورشیدی علی رغم بالا بودن رطوبت منطقه، می تواند در حفظ دریاچه نیز موثر بوده و با پوشاندن سطح آن از تبخیر آب دریاچه جلوگیری کن0د.

گفتنی است علی رغم اینکه چین در سال های گذشته به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان آلاینده های جوی در جهان محسوب می شد، اما طی چند سال اخیر گام هایی جدی و مهم در راستای کنترل این آلاینده ها و استفاده از سوخت های پاک در این کشور برداشته شده است. امروزه چین به عنوان کشوری پیشرو در زمینه تولید و استفاده از انرژی های تجدید پذیر شناخته شده و تلاش می کند تا شرایط بحرانی تغییرات آب و هوائی و تبعات ناشی از آن در سال های آینده را کنترل کند.

منبع: sciencealert

ترجمه: احسان محمدحسینی